söndag 14 oktober 2012

Rollen som idrottsförälder

- Kan du köra på söndag?
- Vi spelar borta mot Mönsterås.  Samling 10.00, matchen börjar 13.00 vi är åter i Växjö ca 17.00.

Det är många gånger just körningar som förknippas med föräldrasupport. Men att vara idrottsförälder innebär faktiskt så mycket mer. För de föräldrar som väljer att inte aktivt engagera sej som ledare i sina barns idrotter, kan trots detta ändå var i allra högsta grad aktiva.

Under mina år som tränare för Växjö HFs flickor 93 fick jag möjligheten att träffa och umgås med ett stort antal mycket engagerade föräldrar. Och inte bara föräldrar utan i vissa fall även morföräldrar!

Det har alltid känts som ett stort stöd när vi åkt på bortamatcher och där, utan undantag, mötts av föräldrar som vikt del av helgen för att följa våra matcher. Vi har också alltid fått med oss föräldrar på olika turneringar, där det varit självklart att hjälpa till med mat, boende, fritidsaktiviteter och för umgänge under kvällar.

Utöver det stöd vi i Flickor 93 fått från föräldrar under alla år så har våra föräldrar även aktivt bidragit till ett stort antal olika arbetsuppgifter inom föreningen. Hur bra spelarmaterial och ledarbesättning man än lyckas skapa, utan ett aktivt föräldraengagemang blir det mycket svårare att nå harmoni och framgång med sitt ungdomslag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar